ГоловнаСвіт

У Гвінеї зафіксовано понад 20 нових випадків захворювання Еболою

В ООН поскаржилися на недотримання лікарями заходів безпеки під час роботи з жертвами Еболи

У Гвінеї зафіксовано понад 20 нових випадків захворювання Еболою
Жертвы лихорадки Эбола (архив)
Фото: EPA/UPG

У Гвінеї зафіксовано 21 новий випадок зараження лихоманкою Ебола, серед хворих - три лікарі місцевого госпіталю.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

За словами представника Місії ООН з надзвичайного реагування на Еболу (UNMEER) Фатумати Каби, останні випадки зараження пов'язані зі померлою раніше від лихоманки жінкою, чиє тіло було поховано без дотримання всіх необхідних заходів, а також з недотриманням техніки безпеки в госпіталі.

"Це значний регрес, який пов'язаний з вчинками певних людей. Вони практично не дотримуються заходів безпеки, про які ми інформуємо населення вже майже рік", - заявила Каба.

За даними агентства, три лікарі заразилися в госпіталі Ignace Deen міста Конакрі, який не є центром лікування лихоманки. В цілому понад 50 медичних працівників Гвінеї заразилися вірусом з моменту спалаху лихоманки.

Епідемія лихоманки Ебола в Західній Африці почалася в лютому 2014 року у Гвінеї. За цей час вона вийшла за межі країни і поширилася на Ліберію, Сьєрра-Леоне, Нігерію, Сенегал, США, Іспанію та Малі. Останнім часом випадки нових захворювань у низці регіонів значно скоротилися, що дозволяє говорити про те, що епідемія пішла на спад.

Згідно з останніми даними Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), число загиблих від смертельного вірусу Ебола перевищило 10 тис. осіб, заражених налічується 24350 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram