ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Телеканал CNN 31 грудня припинить мовлення в Росії

Журналісти CNN далі висвітлюватимуть події в Росії для західних телеканалів

Телеканал CNN 31 грудня припинить мовлення в Росії
Фото: mittromneycentral.com

Телекомпанія CNN припиняє вести мовлення в кабельних і супутникових мережах Росії з 31 грудня.

Про це повідомили РИА Новости представники власника компанії Turner Broadcasting System International (TBSI) і її російського представника.

"Усе, що написали в листопаді в листі нашої компанії, не змінилося, поки нічого нового додати не можу", - пояснив у розмові з агентством представник TBSI Олівер Харгессел. У московському офісі компанії також розповіли, що жодних змін ситуації немає.

Російські "Ведомости" назвали Лукашенка політиком року

Зміна не позначиться на роботі кореспондентського пункту в Москві: журналісти CNN далі висвітлюватимуть події в Росії для західних телеканалів.

TBSI в листопаді розіслала операторам кабельних телеканалів, у тому числі "Вимпелкому" і "Акадо", лист, що повідомляє про припинення мовлення в Росії. Як писала газета "Ведомости", однією з причин могло стати затягування Роскомнаглядом видачі ліцензії.

Джерело "Ведомостей" в іншому операторі вказувало, що рішення про припинення мовлення в Росії компанія могла ухвалити через низькі продажі реклами і напередодні набрання чинності закону, що забороняє платним телеканалам показувати рекламу.

Згодом TBSI підтвердила виданню РБК, що справжня причина припинення мовлення - саме закон про рекламу. Уточнювалося, що вирізати рекламу з ефіру тільки для однієї країни було б не доцільно. Водночас, у TBSI підкреслили, що два інші підконтрольні телеканали - Cartoon Network і Boomerang - вестимуть мовлення в Росії без реклами.

Закон про заборону реклами на платних телеканалах депутати Держдуми ухвалили в липні, того ж місяця його підписав президент РФ Володимир Путін. На думку автора поправок до законодавства - депутата від "Справедливої Росії" Ігоря Зотова - зміна в законі має зрівняти платні і безкоштовні телеканали: перші отримуватимуть дохід тільки за рахунок передплатників, другі - за рахунок рекламодавців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram