ГоловнаСвіт

Росія продовжує підтримувати сепаратистів в Україні, - Держдеп США

Вашингтон відзначає домінування росіян в керівництві "ДНР" і "ЛНР"

Росія продовжує підтримувати сепаратистів в Україні, - Держдеп США
Фото: topwar.ru

США звинувачують Росію в підтримці сепаратистів на сході України військовою технікою, зокрема танками.

В оприлюдненому Держдепартаментом США аналітичному матеріалі йдеться, що Вашингтон "не має доказів того, що підтримка Росією сепаратистів припинилася", повідомляє 15 липня "Радіо Свобода".

"Насправді, за нашими оцінками, Росія продовжує надавати їм важке озброєння, іншу військову техніку і фінансування, і, як і раніше, дозволяє бойовикам вільно в'їжджати в Україну", - йдеться в документі.

Також у Держдепі стверджують, що Москва на місці розгортання на південному заході Росії продовжує накопичувати військову техніку, в тому числі і ту, яка більше не використовується російськими військами.

Держдеп також відзначає домінування громадян Росії в керівництві організацій "ДНР" і "ЛНР". "Багато самопроголошених "лідерів" сепаратистів є вихідцями з Росії і мають зв'язки з російським урядом. Це все малює виразну картину продовження політики Росії з дестабілізації ситуації на сході України", - вважають аналітики Держдепартаменту.

Нагадаємо, напередодні президент США Барак Обама і прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон у телефонній розмові дійшли висновку, що США і Євросоюз повинні ввести подальші санкції проти Росії за відсутності з її боку зусиль щодо деескалації ситуації на сході України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram