ГоловнаСвіт

​Поліція Ізраїлю розкрила вбивство, що стала причиною нового конфлікту з Палестиною

Головному підозрюваному у справі про вбивство 29 років, його ймовірним спільникам - по 17

​Поліція Ізраїлю розкрила вбивство, що стала причиною нового конфлікту з Палестиною
архив

Ізраїльська поліція заарештувала трьох громадян країни за звинуваченням у вбивстві підлітка-араба, яке спровокувало хвилю протестів на палестинських територіях і в арабських районах Ізраїлю і вважається однією з причин сьогоднішнього оновлення ізраїльсько-палестинського конфлікту.

Про це в понеділок, 14 липня, повідомляє агентство Рейтер.

Головному підозрюваному у справі про вбивство 29 років, його ймовірним спільникам - по 17. За словами співрозмовників агентства, під час слідства вони зізналися в тому, що викрали і вбили 16-річного жителя Східного Єрусалиму Мухаммеда Абу Хдейра із помсти за загибель від рук палестинських бойовиків трьох ізраїльських підлітків на окупованому Західному березі Йордану минулого місяця. Імена заарештованих наразі не називають.

"Заарештовано трьох підозрюваних, проти яких, ймовірно, висунуть обвинувальний вирок. Це мешканці Єрусалиму й околиць", - сказав офіційний представник ізраїльської поліції. За його словами, підозрювані не тільки дали свідчення, але на слідчому експерименті відтворили картину викрадення і вбивства підлітка, якого 2 липня спалили живцем в одному з міських лісопарків.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху тоді засудив "мерзенне вбивство", розпорядився якнайшвидше провести розслідування і закликав співгромадян не намагатися "брати закон в свої руки". Злочин викликав осуд з боку міжнародного співтовариства, спровокував заворушення на Західному березі річки Йордан, у Східному Єрусалимі та населених пунктах Ізраїлю з переважно арабським населенням. Воно стало приводом для активізації ракетних обстрілів із сектора Гази, які змусили Ізраїль тиждень тому розпочати масштабну військову операцію проти бойовиків руху ХАМАС, провладного в анклаві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram