ГоловнаСвіт

ЄС вітає проведення круглих столів національної єдності

ЄС очікує продовження національного діалогу в Україні

ЄС вітає проведення круглих столів національної єдності
Фото: horoshienovosti.com.ua

Євросоюз вітає проведення українською владою круглих столів національної єдності.

Про це йдеться у заяві, опублікованій у середу, 21 травня.

Із заяви випливає, що ЄС вітає ухвалення Радою "Меморандуму миру і згоди". При цьому висловлюється думка, що такий меморандум створює умови для конкретних кроків із деескалації ситуації в Україні.

"Ми вітаємо процес, що залучає максимальну кількість сторін і, зокрема, організовані нещодавно круглі столи, які сприяли ухваленню цієї угоди (меморандуму) з питань, що мають важливе значення для всіх українців", - сказано в повідомленні.

У зв'язку з цим ЄС очікує продовження національного діалогу в Україні.

Також підкреслюється, що ухвалений меморандум має велике значення для президентських виборів, запланованих на 25 травня.

"Ми готові надати підтримку для імплементації меморандуму", - стверджується в повідомленні.

Наприкінці висловлюється сподівання, що всі міжнародні партнери, особливо ті, хто уклав домовленості під час перемовин у Женеві (Швейцарія) 17 квітня, також зроблять свій внесок в імплементацію меморандуму.

Нагадаємо, Росія назвала "Меморандум миру і згоди" пізнім кроком української влади щодо виконання Женевських домовленостей.

20 травня Рада ухвалила "Меморандум миру і злагоди", в якому гарантувала конституційне закріплення статусу російської мови та мови національних меншин в місцях їх компактного проживання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram