ГоловнаСвіт

МЗС РФ чекає від Заходу "енергійного впливу" на Київ

Російське відомство звинувачує українську владу у "брязканні зброєю"

МЗС РФ чекає від Заходу "енергійного впливу" на Київ

МЗС Росії розраховує, що Захід "енергійно вплине" на Київ для початку реальної, а не показної роботи з руху до національної згоди в країні. Про це 17 травня повідомляє РИА Новости.

У МЗС РФ стверджують, що в ніч на суботу різко загострилася обстановка навколо Слов'янська Донецької області. За даними відомства, українські військові за підтримки авіації нібито зробили спробу штурму міста, при цьому обстрілюючи цивільні споруди з важкої артилерії.

"Створена реальна загроза життю мирних жителів. Все це викликає в Росії законне обурення", - йдеться в повідомленні російського МЗС.

"Брязкання зброєю" викликає особливий подив, оскільки саме сьогодні у Харкові проходить другий "круглий стіл" з пошуку шляхів виходу з політичної кризи на Україні, зазначають у МЗС.

"Складається враження, що самопроголошена українська влада просто використовує цей форум для прикриття своїх агресивних дій", - свідчить повідомлення.

"Розраховуємо, що наші західні партнери енергійно вплинуть на Київ з метою початку реальної, а не показної роботи з руху до національної згоди в країні", - йдеться у повідомленні зовнішньополітичного відомства.

Нагадаємо, раніше в суботу прес-служба Міноборони повідомила, що у Слов'янську сепаратисти обладнують вогневі точки в квартирах, тим самим провокуючи силовиків почати стрілянину по вікнах. Зараз сепаратисти продовжують утримувати будівлі міськради, відділень МВС та СБУ, міського суду, представництва "Укртелекому" та центрального відділення "Укрпошти". Вони також контролюють 27 барикад та блокпостів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram