ГоловнаСвіт

У Туреччині держслужбовець застрелив шістьох своїх колег

Турецька влада стверджує, що інцидент не був терактом

У Туреччині держслужбовець застрелив шістьох своїх колег
архив
Фото: mignews.com.ua

Колишній держслужбовець застрелив шістьох осіб у відділенні Турецького інституту статистики (ТІС, національна статистична установа Туреччини) у східній провінції Карс, після чого наклав на себе руки. Про це 19 березня повідомляє Рейтер із посиланням на турецький державний телеканал TRT Haber.

Губернатор провінції Карс Бешикташ Тепе сказав, що зловмисник відкрив стрілянину після того, як його звільнили з роботи в ТІС, повідомляє телеканал та інші ЗМІ.

"Інцидент не був терактом. Нападника звали Вейсі Ерін. Він працював психологом у ТІС", - цитує слова Ейюпа Тепе видання Hurriyet Daily.

Представник ТІС підтвердив Рейтер, що жертвами стрілянини стали семеро людей, і ще одна людина отримала легке поранення, проте деталей він не уточнив.

Серед убитих виявився регіональний менеджер ТІС, зазначає Hurriyet на своєму сайті.

Зараз у Туреччині політично дуже неспокійно, що пов'язано і з майбутніми місцевими виборами, призначеними на 30 березня, і з корупційним скандалом навколо прем'єр-міністра Туреччини Реджера Таїпа Ердогана.

Нагадаємо, наприкінці 2013 року гучний корупційний скандал, у який уплуталися, серед інших, люди з найближчого оточення турецького прем'єра, завдав серйозної шкоди репутації і самого Ердогана, і репутації його Партії справедливості і розвитку, що перебуває при владі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram