ГоловнаСвіт

Президент Болгарії відклав свій візит до України

Президент засудив застосування сили до демонстрантів у Києві

Президент Болгарії відклав свій візит до України

Президент Болгарії Росен Плевнелієв відклав свій запланований на травень візит в Україну через порушення прав людини та політичну нестабільність в країні.

Про це повідомляє прес-служба президента Болгарії.

"Президент дуже стурбований загостренням ситуації в Україні, що призвело до смерті цивільних осіб. Використання сили проти мирних демонстрантів неприпустимо й не може бути способом вирішення політичної кризи", - йдеться в повідомленні.

Президент висловив співчуття рідним і близьким загиблих під час протистояння демонстрантів з правоохоронцями та закликав владу до діалогу з опозицією для стабілізації ситуації.

Плевнелієв також розкритикував ухвалення українським парламентом законів, що обмежують громадянські права українців.

Ситуацію в Україні прокоментувало також Міністерство закордонних справ Болгарії, яке засудило загострення насильства в Києві.

"Ми сподіваємося на ретельне й об'єктивне розслідування та покарання відповідальних у смерті демонстрантів", - зазначило міністерство у своєму повідомленні.

Нагадаємо, президент Польщі Броніслав Коморовський у телефонній розмові з президентом України Віктором Януковичем висловив вимогу припинити кровопролиття в країні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram