ГоловнаСвіт

Сирійські ВПС бомбардуваннями спричинили нову хвилю біженців

Сирійці звинувачують повстанців у знищенні своїх будинків.

Сирійські ВПС бомбардуваннями спричинили нову хвилю біженців

Сотні сирійських біженців влаштували імпровізований табір неподалік від турецького кордону, в спробі втекти від найбільш інтенсивного, за їх словами, бомбардування сирійськими ВПС з початку антиурядового повстання в березні 2011 року.

Про це 24 жовтня повідомляє агентство Рейтер.

Так, за останні два дні було втсановлено 700 наметів для біженців, і зараз всі вони вже зайняті. Десятки знедолених сімей прибули в табір, де не змогли отримати притулок, однак побоюються повертатися додому через страх постійних обстрілів.

"Деякі бомби були настільки великими, що всмоктували повітря і все валилося, навіть чотириповерхові будинки. Раніше це було всього одна-дві ракети на день, але останні десять днів бомбардування не припиняються, ми перебігаємо з одного укриття в інше. Вони скидають кілька бомб, і починається різанина, - розповів один з біженців. - Моя сім'я повернулася додому сьогодні вранці, і виявила, що наш будинок було повністю зруйновано. На щастя, ми ховалися в печері. У мене з собою нічого немає".

Більшість біженців втекли з провінції Ідліб, і стверджують, що позбулися житла через повстанців, які знаходяться в цьому районі.

Нагадаємо, 9 жовтня сирійські повстанці взяли під контроль місто Маарет аль-Нуман, яке знаходиться в провінції Ідліб по дорозі між Дамаском і Алеппо. Таким чином, вони перекрили поставки постачання силам Асада на півночі країни.

Правозахисна організація Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) заявила, що в середу вранці сирійські ВПС провели низку авіаударів по Маарет аль-Нуман і довколишнім селам. За даними організації, жертвою атаки стала одна сім'я з п'яти осіб, серед яких була одна дитина.

Повстанці протягом двох тижнів проводили атаки на військову базу Ваді-аль-Дейф, яка знаходиться в трьох кілометрах на схід від Маарет аль-Нуман, що і стало причиною частіших бомбардувань міста та навколишніх територій.

За даними SOHR, жертвами 19-місячного сирійського конфлікту стали вже понад 32 тисяч осіб, і це число щодня зростає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram