ГоловнаСвіт

У Чорногорії владна коаліція перемогла на виборах

Уперше більш ніж за 10 років перевага коаліції похитнулася.

У Чорногорії владна коаліція перемогла на виборах
Мило Джуканович
Фото: EPA/UPG

Владна коаліція "Європейська Чорногорія" на чолі з колишнім прем'єр-міністром і колишнім президентом Міло Джукановичем перемогла на дострокових парламентських виборах у Чорногорії.

Про це повідомляє агентство AFP.

Згідно з результатами підрахунку голосів, "Європейська Чорногорія" отримала 46% голосів, а опозиційний Демократичний фронт підтримали лише 20% виборців. Явка виборців становила близько 70%. Варто зазначити, що вперше більш ніж за 10 років коаліція позбулася абсолютної парламентської більшості.

Рішення про розпуск парламенту було винесено в червні 2012 року у зв'язку з майбутніми переговорами про вступ Чорногорії у Європейський Союз. Владна коаліція планує вступити в ЄС з новим чотирирічним мандатом довіри. У зв'язку з цим опозиціонери наголошували на слабкості владної партії, а також на високому рівні безробіття і корупції.

Нагадаємо, партія Джукановича раніше вже двічі перемагала на парламентських виборах після виходу Чорногорії з Державного Союзу Сербії та Чорногорії 2006 року. Попередні вибори, що відбулися в березні 2009 року, так само проводили достроково.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram