ГоловнаСвіт
Спецтема
Выборы президента США

Обама вимагає від Ромні податкової прозорості

Демократи підозрюють кандидата в президенти від республіканців в ухиленні від сплати податків.

Обама вимагає від Ромні податкової прозорості
Фото: EPA/UPG

Виборчий штаб Барака Обамы вимагає від Мітта Ромні оприлюднити дані про податкові виплати за останні 5 років.

Демократи підозрюють кандидата в президенти від республіканців в ухиленні від сплати податків через надмірну скритність Ромні.

У штабі зазначають, що Ромні оприлюднив свої податкові декларації тільки за останні 2 роки, тимчасом як Обама 2008 року опублікував дані про податкові виплати за останні 8 років і згодом у податковій скритності його помічено не було.

Керівник передвиборного штабу Ромні відкинув пропозицію демократів. Сам кандидат у президенти заявив у четвер, що за останні 10 років він жодного разу не віддав федеральній скарбниці менше за 13% своїх доходів. Максимальна ставка прибуткового податку в США становить 35%, а Ромні є одним з найбагатших кандидатів на пост президента в історії Сполучених Штатів зі статком, який оцінюється в 250 мільйонів доларів.

Тим часом, в місті Тампа у Флориді тривають масштабні приготування до з'їзду республіканців, який відбудеться менше, ніж через два тижні. Безпеку заходу будуть забезпечувати кінні поліцейські: і коням і наїзникам видали нову уніформу і спорядження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram