ГоловнаСвіт

Протести курдів у Туреччині завершилися застосуванням сили

Влада Туреччини скерувала в місто майже 10 тисяч військових, танки, бронетехніку.

Протести курдів у Туреччині завершилися застосуванням сили

На південному сході Туреччини під час розгону мітингу курдів поранено 30 осіб, зокрема депутата парламенту від прокурдської Партії миру і демократії.

Учасники несанкціонованої акції в місті Діярбакір, де мешкає курдське населення, вимагали звільнити з-під варти лідера забороненої Курдської робітничої партії Абдуллу Оджалана, який відбуває довічне ув'язнення в одній з турецьких в'язниць, і перевести його під домашній арешт, а також припинити масові арешти курдів.

Для розгону демонстрантів поліцейські використовували водомети і сльозогінний газ.

"Мітинг заборонили, тому що напередодні поліція виявила в околицях великі склади зі зброєю. Незважаючи на заборону, на центральній площі вночі почали збиратися люди. До ранку зібралися більш ніж тисяча курдів, які поводилися агресивно і які закидали поліцейських камінням. Двоє співробітників поліції поранено", - заявив представник місцевої влади.

Влада Туреччини скерувала в місто майже 10 тисяч військових, танки, бронетехніку. Закрито торгові центри. У сусідній провінції Ван оголошено надзвичайний стан - після того, як напередодні 12 осіб було поранено внаслідок теракту, який, на думку влади, організували курдські бойовики.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram