ГоловнаСвіт

Олланд докоряє синові за критику мачухи

Діти Олланда більше не хочуть бачити його нову супутницю.

Олланд докоряє синові за критику мачухи
Валери Триервейлер

Президент Франції Франсуа Олланд на тлі скандалу навколо його дружини Валері Тріервейлер вимагає від своїх близьких не плутати особисте і суспільне життя.

Валері Тріервейлер спровокувала скандал, підтримавши у соціальній мережі Twitter соціаліста-відщепенця Олів'є Фалорні, який змагався на парламентських виборах з колишньою супутницею Олланда Сеголен Руаяль. Колишня пасія президента програла другий тур виборів 17 червня, а на Тріервейлер обрушився вал критики, в тому числі з боку старшого сина Олланда і Руаяль Тома Олланда. Французькі ЗМІ повідомили, що четверо дітей Руаяль більше не хочуть бачити нову супутницю їх батька. Сам Тома заявив в інтерв'ю виданню Le Point, що Тріервейлер руйнує образ "нормального президента", який намагається створити його батько.

"Я розмежовую приватне і суспільне життя і вважаю, що приватні справи вирішуються в рамках приватного життя. Я сказав своїм близьким, щоб вони дотримувалися цього принципу", - повідомив Олланд.

За його словами, він не має наміру створювати спеціальний статус першої леді для Тріервейлер, яка є журналісткою.

"Валері хоче продовжувати свою професійну діяльність, я це розумію. Це місце нелегко посісти. Проте щоразу, коли потрібно буде дотримуватися правил протоколу, а це відбувається не так часто, вони будуть дотримуватися", - заявив президент Франції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram