ГоловнаСвіт

Афганські бойовики напали на пакистанське село

Між талібами і військовими триває стрілянина.

Афганські бойовики напали на пакистанське село
архивное фото
Фото: boston.com

Пакистанські військові заявили, що десятки бойовиків з Афганістану перетнули кордон з Пакистаном і напали на село Каткот у четвер, повідомляє Reuters 12 липня.

Експерти вважають, що у зв'язку з інцидентом, імовірно, зросте напруженість у відносинах між Ісламабадом і Кабулом.

Місцеві військові чиновники заявили, що бойовики зайняли позиції в селі Каткот в області Мамунд, і були оточені пакистанськими силами. За словами чиновників, у стрілянині, яка зараз триває в племінній області Баджаур, були вбиті вісім бойовиків, двоє пакистанських солдатів отримали поранення.

"Бойовики напали на село, зосередивши атаку на урядових будівлях. Сили безпеки оточили їх і викликали вертольоти, але не вдаються до використання важких озброєнь у зв'язку з наявністю цивільних осіб. Вони тримають все село в заручниках", - заявив високопоставлений чиновник уряду в Баджаурі.

Баджаур є агентством Федерально керованих племінних територій Ісламської Республіки Пакистан поблизу афганського кордону. Останнім часом військові Пакистану почали наступи на пакистанських талібів в цьому районі.

Минулого місяця Пакистан звинуватив НАТО і афганських військових в тому, що вони не докладають необхідних зусиль для ліквідації сховищ бойовиків в Афганістані. Раніше США закликали Пакистан ліквідувати сховища бойовиків на своїй стороні кордону. Пакистан каже, що його несправедливо звинувачують у підтримці повстанців в Афганістані. Крім того, він вважає, що напади бойовиків з Афганістану показують, наскільки уряду важко контролювати гірські райони вздовж кордону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram