ГоловнаСвіт

Росія продала літаків на 20 мільярдів доларів

За підсумками 2011 року експорт російських озброєнь перевищив обсяги продажів.

Росія продала літаків на 20 мільярдів доларів
МиГ-29
Фото: Lenta.ru

"Рособоронекспорт" за останні сім років поставив за кордон 290 російських літаків на загальну суму понад 20 мільярдів доларів. Як заявив в інтерв'ю каналу "Росія 24" заступник генерального директора держкомпанії Олександр Міхєєв, велика частина експорту літаків припала на марки "Су" і "МіГ". За словами Міхєєва, авіаційна складова традиційно становить не менш ніж 40% загальних поставок "Рособоронекспорту" і продовжує зростати.

Раніше представник держкомпанії розповів, що за період із 2001-го по 2011 рік Росія продала за кордон понад 400 військових вертольотів. Міхєєв в ефірі "Росії 24", своєю чергою, пояснив, що тільки 2011 року "Рособоронекспорт" поставив іноземцям 99 російських вертольотів загальною вартістю понад 2,5 мільярда доларів.

В інтерв'ю телеканалу Олександр Міхєєв також розповів, що загалом попит на російське озброєння і техніку залишається високим, незважаючи на народні хвилювання в країнах Північної Африки та Близького Сходу. "Але ми перебуваємо в умовах жорсткої конкуренції з провідними виробниками військової техніки - як американськими, так і європейськими", - заявив він.

У лютому директор Федеральної служби з військово-технічної співпраці (ФСВТС) Михайло Дмитрієв розповів, що за підсумками 2011 року експорт російського озброєння і військової техніки сягнув 13,2 мільярда доларів і суттєво перевищив планований обсяг продажів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram