>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Гвоздик перехитрив обов'язкового претендента, призначивши добровільний захист титулу на березень

Українець лише через 3 місяці після здобуття титулу захищатиме свій чемпіонський пояс.

Гвоздик перехитрив обов'язкового претендента, призначивши добровільний захист титулу на березень
Александр Гвоздик
Фото: boxingscene.com

Володар поясу чемпіона світу за версією Всесвітньої боксерської ради (WBC) у напівважкій вазі Олександр Гвоздик (16-0, 13 KO) запланував на березень добровільний захист свого титулу, повідомив президент WBC Маурісіо Сулейман в інтерв'ю BoxingScene.

"Відразу після того, як цей бій відбудеться, ми зобов'яжемо чемпіона захистити свій титул проти Маркуса Брауна як обов'язкового претендента", - цитує Сулеймана видання.

Нагадаємо, що обов'язковим претендентом на титул WBC у напівважкій вазі є американець Браун (23-0, 16 КО), який минулого вікенду в кривавому поєдинку в Лас-Вегасі одностайним рішенням суддів переміг шведа Баду Джека (22-1-3, 13 КО).

Уточнимо, що, за правилами WBC, обов'язковим претендентам забороняється проводити будь-які інші бої, крім бою за звання чемпіона світу.

Таким чином, команда Гвоздика, призначивши добровільний захист титулу на весну, відкладає обов'язковий поєдинок з Брауном щонайменше до осені. Тобто змушуючи обов'язкового претендента на 9-10-місячний простій у проведенні боїв, що, безсумнівно, позначиться на функціональній готовності Брауна до чемпіонського бою.

Додамо, що суперника українця в березневому поєдинку наразі не визначено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram