>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Президент ФІФА особисто покривав махінації "Манчестер Сіті" і "ПСЖ", щоб клуби уникнули порушення ФФП, - ЗМІ

Інфантіно допоміг "МС" і "ПСЖ" уникнути суворого покарання за порушення правил ФФП.

Президент ФІФА особисто покривав махінації "Манчестер Сіті" і "ПСЖ", щоб клуби уникнули порушення ФФП, - ЗМІ
Фото: EPA/UPG

Президент ФІФА Джанні Інфантіно особисто допоміг "Манчестер Сіті" та "Парі Сен-Жермен" уникнути суворих санкцій за грубі порушення правил фінансового фейр-плей, повідомляє сайт Англійської Прем'єр-ліги fapl.ru, посилаючись на публікацію в журналі Der Spiegel матеріалів Football Leaks.

Стверджується, що "Сіті" і "ПСЖ" - два клуби, власниками яких є найбагатші люди з Абу-Дабі і Катару, відповідно, кратно завищували контракти зі спонсорами, афілійованими з власниками клубів. Завдяки цьому "МС" і "ПСЖ" витрачали на гравців набагато більше, ніж могли б під час укладання комерційних угод на ринкових умовах.

Роздуті спонсорські контракти, які не врятували обидва клуби від серйозного дефіциту бюджету, не залишилися без уваги з боку незалежного органу фінансового контролю УЄФА (Club Financial Control Body, CFCB), однак і тим, і іншим вдалося відбутися легкими санкціями, завдяки заступництву Інфантіно, уточнює видання.

48-річний італієць, який на той момент працював генеральним секретарем УЄФА, таємно зустрічався з босами "городян" і "ПСЖ", а також клопотав за обидва клуби перед своїми колегами з CFCB, фактично покриваючи порушення.

Водночас, конкуренти "Манчестер Сіті" з АПЛ вимагають влаштувати повторну перевірку "городян" на предмет можливих порушень правил ФФП.

Річ у тому, що в Прем'єр-лізі існують власні правила фінансового контролю над витратами клубів. За інформацією The Telegraph, конкуренти "городян" вимагають від футбольних чиновників втрутитися.

"Схоже, вони знайшли модель, яка дозволяє їм використовувати лазівки. Клуби будуть дуже засмучені, якщо ці історії виявляться правдою. Вони відчувають, що ці звинувачення необхідно ретельно розслідувати. Якщо якісь клуби ігнорують ФФП, потрібно дати їм урок. У жодному іншому клубі Прем'єр-ліги немає такої спонсорської моделі", - повідомило джерело з іншого клубу.

Додамо, "Сіті" і "ПСЖ" категорично відкидають всі звинувачення, а парижани навіть самостійно звернулися з апеляцією про повторну перевірку клубних фінансів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram