>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Вейн Гретцкі та інші зірки НХЛ стануть героями фільму про переможців Кубка Стенлі з українським корінням

Робоча назва документального фільму - "UKE".

Вейн Гретцкі та інші зірки НХЛ стануть героями фільму про переможців Кубка Стенлі з українським корінням
Фото: vidia.org

Режисер документального сиквелу "Американська мрія" Володимир Мул готує до виходу новий фільм, героями якого стали хокеїсти-володарі Кубка Стенлі, що мають українське коріння.

А саме: триразовий володар Кубка Стенлі у складі "Нью-Джерсі Девілс" Кен Данейко, в складі "Едмонтон Ойлерз" Майк Крушельницький, дворазові володарі Кубка Стенлі у складі "Філадельфії Флайєрс" Орест Кіндрачук, у складі "Бостон Брюїнз" Джонні Буцик, переможці Кубка Стенлі в складі "Піттсбург Пінгвінз" Джефф Чичрун, у складі "Чикаго Блек Хоукс" Ерік Нестеренко і в складі "Нью-Джерсі Девілс" Брюс Драйвер.

Крім того, у фільмі участь візьме найкращий хокеїст НХЛ усіх часів Вейн Гретцкі.

"Це безпрецедентний для України документальний фільм. Володарі Кубка Стенлі з українським корінням вперше з'являться на вітчизняних екранах і розкажуть свої історії становлення і визнання. У той самий час це не буде суто спортивна історія. У стрічці є несподівані відкриття, історичні знахідки і безцінні артефакти, які розіб'ють вщент утрамбовані роками стереотипи", - зазначає режисер картини.

Зйомки документального фільму відбуваються в трьох країнах - США, Канаді та Україні. Сценаристом картини виступає відомий телеведучий і документаліст Микола Васильков, а також дослідник Євген Количев.

"Фільм розкриває зв'язок між подіями початку 20 століття, боротьбою за незалежність від більшовицької Росії, хвилями української еміграції та сучасними зірковими особистостями в північноамериканському хокеї", - зазначає Васильков.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram