>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Провідному гравцеві "Ліверпуля" загрожує до п'яти років в'язниці за давання неправдивих свідчень

Деян Ловрен може опинитися за ґратами.

Провідному гравцеві "Ліверпуля" загрожує до п'яти років в'язниці за давання неправдивих свідчень
Деян Ловрен
Фото: EPA/UPG

Деяну Ловрену загрожує до п'яти років в'язниці після того, як захисник "Ліверпуля" та збірної Хорватії був звинувачений у даванні неправдивих свідчень перед судом, повідомляє The Telegraph.

Зараз у Хорватії проходить гучний судовий процес щодо колишнього виконавчого директора загребського "Динамо" Здравко Мамича, який разом із спільниками був звинувачений в ухилянні від сплати податків на 1.5 млн фунтів і розкраданні з клубу коштів на суму в 13.9 млн. фунтів.

В рамках цього процесу минулого року до суду були запрошені колишні гравці "Динамо", зокрема Ловрен і кращий гравець ЧС-2018 Лука Модрич, який нині представляє мадридський "Реал". Обидва дали свої свідчення як свідки.

Однак пізніше було встановлено, що їхні свідчення є неправдивими.

Відповідні звинувачення щодо давання неправдивих свідчень раніше були висунуті на адресу Модрича, а тепер те саме сталося з Ловреном. Хорватські закони передбачають від шести місяців до п'яти років в'язниці за такий злочин.

Так, стосовно 29-річного Ловрена відкрито кримінальну справу.

Що стосується Мамича, то в червні він був засуджений до шести з половиною років в'язниці, але встиг втекти в сусідню Боснію і зараз продовжує судитися, категорично заперечуючи свою провину.

Додамо, що в Іспанії проти Модрича було відкрито ще одну кримінальну справу - за ухилення від сплати податків, повідомляє El Mundo.

Лука вже зізнався у вчиненому, стверджує видання. За це йому призначено умовний термін у вісім місяців і штраф в 1,4 млн євро. Слідство встановило, що хорватський легіонер "Реала" приховав від Мінфіну Іспанії 291 тис. євро доходів за іміджеві права, які він отримав в 2013 році, і 580 тис. євро - в 2014 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram