>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Росія не перешкоджатиме переходу трьох біатлоністок у збірну України

Спортсменки уникли карантину.

Катерина Бех, Анастасія Разказова і Оксана Москаленко
Фото: rusbiathlon.ru
Катерина Бех, Анастасія Разказова і Оксана Москаленко

Росіянки Катерина Бех (19 років), Анастасія Разказова (20) і Оксана Москаленко (18) незабаром отримають громадянство України і виступатимуть за юнацьку збірну з біатлону, повідомляє sportarena.com.

Росія вирішила не перешкоджати переходу біатлоністок у збірну України.

Цю інформацію підтвердив президент Союзу біатлоністів Росії Володимир Драчов в інтерв'ю championat.com.

"Недавно ми отримали від Федерації біатлону України кілька офіційних листів, донедавна це було на рівні чуток. Спочатку спортсменки поїхали в Білорусь, потім в Україну, мабуть, шукали кращого. Зволікати із цим питанням ми довго не будемо, спортсменкам потрібно виступати, у них своє життя. Розглянемо це питання спокійно", - заявив Драчов.

"Зараз відбувається міграція спортсменів, хтось із наших спортсменів виступав за Україну, хтось із українців виступав за нашу збірну. Ми розглянемо всі питання, які описані в листі. У нас зараз досить велике й адекватне правління, жодних значних заперечень із цього питання, я думаю, не виникне. Якщо молоді спортсмени хочуть виступати, то навіщо їх закривати? Нехай виступають", - підсумував спортивний функціонер.

Зазначимо, тиждень тому Україна дозволила дворазовому бронзовому призеру чемпіонату Європи (зі збірною Росії в Осрблі-2012 і зі збірною України в Душники-Здруй-2017) Олександру Жирному повернутися в збірну Росії без карантину.

Додамо, терміни так званого карантину - періоду, протягом якого спортсмен, який представляв раніше одну країну, не має права виступати за країну іншу - зараз становить 2 роки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram