>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Цуренко героїчно вийшла до чвертьфіналу US Open (оновлено)

Леся Цуренко переграла Маркету Вондроушову у трьох сетах

Цуренко героїчно вийшла до чвертьфіналу US Open (оновлено)
Фото: EPA/UPG

На Відкритому чемпіонаті США, який другий тиждень триває в Нью-Йорку на кортах місцевого Національного тенісного центру, друга ракетка України Леся Цуренко (WTA, 36), проявивши героїчний характер у матчі стадії 1/8 фіналу, здобула вольову перемогу над чешкою Маркетою Вондроушовою (WTA, 103) 6:7 (3-7), 7:5, 6:2.

У першому сеті ніщо не віщувало драматичної розв'язки поєдинку.

Українка впевнено вела 4:2. Однак несподівано Леся зменшила оберти. Візуально стали помітними проблеми нашої тенісистки із самопочуттям. Сет був програний на тай-брейку 6:7 (3-7).

У другій партії Леся передусім пересилила себе.

Надалі проблеми зі здоров'ям стали проявлятися вже й у суперниці (стегно чешки було затейповане ще до початку поєдинку).

Витягнувши другий сет (7:5), Цуренко морально розчавила Маркету, яка в третій партії відверто здалася - 6:2.

У підсумку Леся показала своє найкраще спортивне досягнення. У 29 років вона вперше потрапила до вісімки найкращих тенісисток на турнірі Великого шолома. Раніше в 1/4 фіналу US Open з українців грали тільки Андрій Медведєв (1993) і Катерина Бондаренко (2009).

У наступному раунді Цуренко посперечається за право пробитися в півфінал з 20-ю ракеткою світу японкою Наомі Осакою.

Оновлення. Українська тенісистка Леся Цуренко прокоментувала перемогу над Маркетою Вондроушовою і вихід до чвертьфіналу US Open.

"У мене просто голова йде обертом під час матчу. Я просила природу, щоб тінь просунулася швидше. Я програвала 0-2 у другій партії, коли побачила тінь і сказала собі: "Окей, мені потрібно ще 5 хвилин боротися і потім мені стане легше". Так і сталося. Відчуваю, що хочу прийняти ванну з льодом, яку я ненавиджу, але мені це зараз необхідно. Я просто хочу відпочити, трохи подумати про матч і потім забути, оскільки це було дуже-дуже важко", - заявила Цуренко.

Своєю чергу, суперниця стверджує, що Леся прикидалася.

"Я не думаю, що їй було так уже й погано. Вона вдавала, грала на публіку. На корті вона діяла нормально, просто прикидалася", - зазначила Маркета.

"Це дивно. Їй уже 30 років (29 - прим. LB.ua), навіщо таке робити?", - переймається питанням розчарована поразкою Вондроушова.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram