>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Після турніру в Австралії зникли десятки спортсменів

Більшість - з африканських країн.

Після турніру в Австралії зникли десятки спортсменів
Фото: AliExpress

Від 20 до 100 спортсменів зникли під час та після Ігор Співдружності, які проходили з 4 по 15 квітня в Австралії, передає ВВС.

Серед зниклих - спортсмени, тренери та представники команд з багатьох африканських країн. Найбільше людей зникло зі збірної Камеруну - 8 спортсменів.

Після закінчення дії в'їзних віз учасників турніру у вівторок Австралія погрожує депортувати тих, хто залишився на незаконне проживання. Водночас, за чинним законодавством, вони можуть подати заяву на отримання притулку і залишитися в країні.

Частина австралійських ЗМІ цитували різні центри консультацій з питань біженців та адвокатів з питань імміграції, які називали цифри від 20 до 50 спортсменів та інших представників національних команд. Australian Broadcasting Corporation з посиланням на джерела повідомляє, що мова йде про "сотні" людей.

У п'ятницю уряд Австралії відмовився розкрити точну кількість заяв про надання притулку, які він отримав, і назвати точну кількість зниклих людей.

Зникнення спортсменів вже стало традицією великих спортивних змагань. Вважається, що багато зі зниклих просто хочуть мати шанс на краще життя.

Під час Олімпіади-2012 у Лондоні 21 спортсмен і тренер зникли, і багатьох з них досі не знайшли. Понад 80 спортсменів також подали заяви на притулок.

Те ж саме відбулося і на Іграх Співдружності в Австралії у 2006 році, коли понад 40 спортсменів і чиновників шукали притулку.

Минулого року Австралія надала візи 22 тисячам біженців. Більш ніж 1200 осіб прибули з африканських країн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram