>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

В Англійській Прем'єр-Лізі звільнили дванадцятого менеджера команди в цьому сезоні (оновлено)

"Евертон" звільнив Сема Еллардайса

В Англійській Прем'єр-Лізі звільнили дванадцятого менеджера команди в цьому сезоні (оновлено)
Фарад Мошири
Фото: EPA\UPG

Мажоритарний акціонер клубу Англійської Прем'єр-Ліги - ліверпульського "Евертона" англо-іранський бізнесмен Фарад Моширі звільнив головного тренера команди Сема Еллардайса.

Таким чином, "Великий Сем", що прийшов у клуб лише півроку тому, залишає "ірисок" за рік до закінчення свого контракту.

Нагадаємо, що Еллардайс підхопив мерсісайдців після звільнення Рональда Кумана. Йому вдалося стабілізувати ситуацію, уникнути боротьби за виживання і фінішувати разом з "Евертоном" на 8 місці в АПЛ.   

Такие методы руководства командой не пришлись по душе акционерам
Такие методы руководства командой не пришлись по душе акционерам

Однак навіть такий результат не справив враження на акціонерів клубу.

Оскільки угода була розірвана за ініціативою "ірисок", 63-річний Еллардайс зможе розраховувати на компенсацію. За підрахунками Sky Sports, Сем отримає близько 6 млн фунтів.

Відзначимо, раніше британський таблоїд Daily Mirror опублікував інформацію, що "Евертон" визначився з пріоритетною кандидатурою на цілком імовірну заміну менеджера команди, плануючи запросити на цю посаду головного тренера донецького "Шахтаря" Паулу Фонсеку.

Додамо, що клуб з "Гудісон Парк" є десятим клубом АПЛ, керівництво якого змінило менеджера команди впродовж поточного сезону. Раніше були звільнені наставники "Лестера", "Вест Бромвіча" (двічі), "Евертона", "Вотфорда", "Суонсі", "Вест Хема", "Кристал Пелас", "Саутгемптона", "Стоука" й "Арсеналу".

Усього ж Сем Еллардайс - це дванадцятий головний тренер команди АПЛ, що був звільнений у сезоні 2017/18.       

Оновлення. Клуб "Вест Хем Юнайтед" на своєму офіційному сайті  голосив про відхід Дівіда Мойєса з поста головного тренера команди.

Контракт Мойєс не буде продовжений. Відзначається, що Мойєс виконав покладене на нього завдання і врятував "Вест Хем" від вильоту з АПЛ.

Співвласник "Вест Хема" Девід Салліван зазначив, що керівництво клубу має намір призначити нового тренера протягом 10 днів.

Мойєс очолив "Вест Хем" в листопаді 2017 року і фінішував разом з "молотобійцями" на 13-му місці в АЛЛ.

Раніше шотландець очолював "Престон Норт Енд" (1998-2002), "Евертон" (2002-2013), "Манчестер Юнайтед" (2013-2014), "Реал Сосьєдад" (2014-2015) і "Сандерленд" (2016-2017 ).    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram