>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

У ФФУ назріває черговий корупційний скандал

ФФУ створила умови для монополізації ринку штучних полів

У ФФУ назріває черговий корупційний скандал
Андрей Павелко
Фото: Макс Требухов

У Федерації футболу України назріває черговий корупційний скандал, пов'язаний з проведенням тендерів на придбання штучних газонів для футбольних полів, повідомляє інтернет портал sportarena.com.

Як зазначає видання, якщо обласні ради хочуть купувати штучні газони для футбольних полів, то мають тільки варіант ТОО "ФФУ Продакшн". Про це йдеться в розслідуванні "Ліга футбольної корупції" програми "BIHUS info".

Щоб побудувати футбольне поле зі штучним покриттям, потрібно відповідати вимогам проекту від Міністерства регіонального розвитку, зазначається в розслідуванні.

А в цьому проекті було чітко прописано, що газон має бути "вітчизняного виробництва за технологією міжнародної фірми Politan: "Штучна трава "LigaGrassProCP 238 11-8".

Під такі вимоги в Україні підпадає тільки один підприємець - ТОО "ФФУ Продакшн" - завод з виготовлення штучних полів, який за 8 млн євро від

УЄФА побудував президент ФФУ Андрій Павелко, котрий, нагадаємо, є не тільки президентом ФФУ, а й народним депутатом України, а також головою бюджетного комітету Верховної Ради.

У деяких тендерах окремо прописується, що трава повинна бути "кучерявою", а таку траву роблять тільки на заводі ФФУ. Хоча експерти зазначають, що ніякої різниці між "кучерявою" і "прямою" травою немає.

Автори розслідування наголошують, що після початку роботи над темою інформація про необхідні вимоги для проекту зникла із сайту Міністерства регіонального розвитку.

Крім того, в розслідуванні повідомляють, що ціна трави від "ФФУ Продакшн" на 3-4 євро за квадратний метр дорожча, ніж у конкурентів. Навіть з урахуванням того, що продукцію фірм-конкурентів "ФФУ Продакшн" постачають в Україну з-за кордону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram