>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Футболісти збірної Франції зіткнулися з расизмом під час гри з росіянами (оновлено)

Дембеле і Погбі довелося почути расистські вигуки з боку вболівальників під час товариської гри з командою Росії.

Футболісти збірної Франції зіткнулися з расизмом під час гри з росіянами (оновлено)
Погба и Дембеле после забитого гола
Фото: EPA\UPG

Темношкірим футболістам збірної Франції Усману Дембеле і Полю Погбі довелося почути расистські вигуки з боку деяких російських уболівальників під час товариської гри з командою Росії в Санкт-Петербурзі, повідомляє французька радіомережа Еurope1.

За даними Еurope1, фотограф агентства Франс Прес звернув увагу на расистські вигуки вболівальників на стадіоні в той момент, коли гравець "Барселони" Дембеле виконував подачі з кутових. На думку низки інтернет-користувачів, на адресу гравця "Манчестер Юнайтед" Погби також було чутно аналогічні вигуки. 

"Спорт-Експрес", своєю чергою, стверджує, що насправді Дембеле виконав лише один "стандарт" з кута поля - на 51-й хвилині. Тоді на його адресу звучав традиційний для футболу гул і свист, але ніяких образ не було чутно.

Якщо говорити про інші три кутові (на 70-й, 71-й і 75-й хвилинах), то їх виконували два Антуан Грізманн і один Кільян Мбаппе. Ні на адресу першого, ні на адресу другого ніяких образ із трибун не було чути. Самі футболісти в усіх цих епізодах навіть не оберталися на трибуни, зазначає видання.

Нагадаємо, матч у Санкт-Петербурзі закінчився перемогою гостей 3:1. Один із м'ячів французів на рахунку Поля Погби.

Однак, переглянувши запис гри, дійсно можна зробити висновок, що на адресу хавбека "триколірних" Погби долинало образливе ухання з трибун.

Особливо чітко це чути, коли Поль на 73-й хвилині в бічній лінії обіграв росіян Антона Міранчука і Костянтина Рауша. Сам футболіст у цьому епізоді не піддався на провокацію уболівальників і продовжив ігровий епізод.

Оновлення. Міністр спорту Франції Лаура Фессель після товариського матчу в Санкт-Петербурзі закликала громадськість мобілізуватися для боротьби з проявами расизму.

"Расизму немає місця на футбольних полях. Ми повинні діяти спільно на європейському та міжнародному рівнях, щоб зупинити цю неприпустиму поведінку", - написала Фессель у "Твіттері".

Крім того, нападник збірної Франції Антуан Грізманн розповів про свою роль посла від міністерства спорту країни в кампанії боротьби з расизмом.

"Боротьба з дискримінацією в усіх її формах - хороша ідея. Я хотів показати своїм прикладом, що так вважають люди різного віку. Моє завдання - допомогти. На жаль, час від часу ми чуємо расистські вигуки, і це дратує", - цитує Грізманна Parismatch.com.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram