>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Збірна України з легкої атлетики залишилася без медалей на чемпіонаті світу в приміщенні

Найкращий результат - четверте місце в естафеті 4х400 метрів у жінок.  

Збірна України з легкої атлетики залишилася без медалей на чемпіонаті світу в приміщенні, який відбувся 1-4 березня в британському Единбурзі.

Найближчою до медалей виявилася жіноча команда в естафеті 4х400 метрів у складі Тетяни Мельник, Катерини Климюк, Анни Рижикової та Анастасії Бризгіної. У фінальному забігу вони показали результат 3: 31,32 і завдяки дискваліфікації команд Великобританії (одна з британок наступила на п'яту Климюк і зняла з неї кросівок) та Ямайки навіть якийсь час перебували на третьому місці в підсумковому протоколі. Однак британці подали апеляцію, яку судді задовольнили. Чемпіонками стали легкоатлетки зі США, друге місце у збірної Польщі. 

Найкращий результат серед інших українців показала Юлія Левченко, стала п'ятою в стрибках у висоту з результатом 1,89 м. Її колега Ірина Геращенко посіла сьоме місце, стрибнувши на 1,84 м. На такому самому місці завершила змагання в п'ятиборстві Аліна Шух, яка набрала 4466 очок.

Для порівняння, 2016 року в Портленді в збірної України було два срібла (Олексій Касьянов, семиборство, та Анастасія Мохнюк, п'ятиборство) і одна бронза (Аліна Федорова, п'ятиборство), а 2014 року в Сопоті - одне срібло (Ольга Саладуха, потрійний стрибок) і дві бронзи (Аліна Федорова, п'ятиборство, та Андрій Проценко, стрибки у висоту).

На торішньому чемпіонаті світу на відкритому стадіоні в Лондоні збірна України взяла одне срібло зусиллями Юлії Левченко в стрибках у висоту

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram