>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

З хокеїстів збірної України, яких підозрювали в "договорняку", зняли дискваліфікацію

Вони зможуть зіграти на чемпіонаті світу в квітні.

З хокеїстів збірної України, яких підозрювали в "договорняку", зняли дискваліфікацію
Фото: EPA/UPG

Міжнародна федерація хокею (IIHF) скасувала тимчасову дискваліфікацію гравців збірної України з хокею Едуарда Захарченка та Володимира Вариводи, яких підозрювали в участі в договірному поєдинку.

Про це повідомляють на сайті організації.

Федерація перевіряла матч збірної України проти Південної Кореї на ЧС-2017. Улітку минулого року з'явилася інформація про те, що нібито двоє хокеїстів збірної України погодилися "здати" матч збірній Південної Кореї з фіксованою перевагою суперника в два голи. Видання "Обозреватель" навіть опублікувало розписки воротаря Едуарда Захарченка та захисника Володимира Вариводи, які обіцяли повернути по 30 тисяч євро, якщо результат не буде забезпечено. Матч завершився перемогою команди Південної Кореї 2:1.

IIHF підкреслила, що зняття дискваліфікації не означає, що по суті справи прийнято остаточне рішення. Її можуть відновити в будь-який час, якщо буде виявлено додаткові докази.

Проте завдяки зняттю дискваліфікації Захарченко та Варивода зможуть зіграти за національну збірну на чемпіонаті світу в дивізіоні 1В у квітні.

Нагадаємо, в 2017 році збірна України програла всі чотири матчі на чемпіонаті світу з хокею в дивізіоні 1А і вилетіла в дивізіон 1B.

Чемпіонати світу з хокею проходять щорічно в чотирьох дивізіонах - вищому, першому, другому і третьому. Перші і другий розділені на підгрупи. Збірна України в останні роки грає в першому дивізіоні, то піднімаючись у групу A, то опускаючись до групи B.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram