>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

32 спортсмени з Росії звернулися у Спортивний арбітраж з метою оскаржити рішення МОК про недопуск на Олімпіаду-2018 (оновлено)

Шипулін і компанія не втрачають надії потрапити в Олімпійське селище

32 спортсмени з Росії звернулися у Спортивний арбітраж з метою оскаржити рішення МОК про недопуск на Олімпіаду-2018 (оновлено)
Фото: lb.ua

Одразу 32 спортсмени з Росії, не допущені на Ігри в Пхьончхані, включно з лідерами збірної біатлоністом Антоном Шипуліним, лижником Сергієм Устюговим і шорт-трекістом Віктором Аном, звернулися до Спортивного арбітражного суду в Лозанні (CAS) з метою оскаржити рішення Міжнародного олімпійського комітету про недопуск на Олімпіаду-2018.

Інформацію про чергові позови росіян CAS опублікував у спеціальному прес-релізі.

Очікується, що слухання відбудуться 7 лютого вже в самому Пхьончхані, тобто за два дні до відкриття Ігор.

Трьома арбітрами, які вирішать результат справи, будуть Керол Робертс з Канади, Бернгард Велтен зі Швейцарії та Залі Стеггалл з Австралії. Канадська суддя головуватиме.

Нагадаємо, раніше CAS виніс 28 виправдувальних вердиктів у справі про довічне відсторонення росіян від олімпіад, а ще 11 спортсменів домоглися часткового задоволення апеляцій.

При цьому 11 осіб усе одно визнані винуватими в порушенні антидопінгових правил, але рішення про довічне відсторонення від олімпіад замінено на відсторонення від Ігор-2018 у Пхьончхані.

Оновлення. Зі свого боку директор МОК з комунікацій Марк Адамс прокоментував рішення великої групи російських спортсменів подати апеляції на недопуск до Ігор-2018 у CAS і федеральний суд Швейцарії.

«Ми в жодному разі не боїмося. Упевнені у своїй позиції і переконані в правильності зроблених нами кроків. Справу кожного атлета розглядали індивідуально і анонімно. Була виконана величезна робота заради того, щоб чисті російські спортсмени могли виступати на Олімпіаді. Як і всі інші, ми чекаємо на вердикт, але головне - це те, що ми переконані у своїй правоті», - наводить слова Адамса Greenock Telegraph.

Крім того, голова комісії з допуску спортсменів на Олімпійські ігри в Пхьончхані Валері Фурнерон розкрила подробиці роботи з російською делегацією.

«Наше завдання - не допустити до змагань тих спортсменів, яких підозрювали у вживанні заборонених препаратів. Ми виключили 50 тренерів і 10 членів медичного штабу російської делегації. Ми також знайшли кількох нових атлетів, пов'язаних з допінгом, чиїх імен раніше не згадували в доповідях", - цитує Фурнерон «Спорт-экспресс».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram