>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Українська олімпійська чемпіонка Гуцу звинуватила легенду білоруської гімнастики Щербо в зґвалтуванні

За словами спортсменки, це сталося на змаганнях у Штутгарті в 1991 році.

Українська олімпійська чемпіонка Гуцу звинуватила легенду білоруської гімнастики Щербо в зґвалтуванні
Татьяна Гуцу
Фото: tanyagutsu.narod.ru

Знаменита українська гімнастка, дворазова олімпійська чемпіонка Тетяна Гуцу звинуватила легендарного білоруського гімнаста Віталія Щербо в зґвалтуванні на змаганнях у Штутгарті в 1991 році. Гуцу тоді було 15 років, Щербо - 19.

Про це вона написала на своїй сторінці в Фейсбуці.

"Віталій Щербо - монстр, який тримав мене в полоні власних страхів стільки років. Я знаю, ти будеш захищатися, але мої подробиці багаторазово сильніші за твої слова. Я зараз сильніша, ніж будь-коли. Тобі мене більше не принизити. Це моя історія попелюшки", - написала гімнастка.

Гуцу також повідомила, що її колишні партнери по команді Тетяна Торопова і Рустам Шаріпов не заступилися за неї, коли сталася пригода.

"Спасибі тобі, Тетяна Торопова, про яку я думала, що ти моя подруга по життю і в збірній СРСР, за те, що не заступилася за мене, коли я найбільше потребувала тебе. Ти була там. Ти все чула. Але не захистила мене ... Рустам Шаріпов, і тобі спасибі, що ти був хорошим другом для свого друга і не захистив мене, маленьку 15-річну дівчинку", - додала вона.

Гуцу зазначила, що буде підтримувати всіх жертв насильства, які, як і вона колись, бояться говорити і потребують допомоги.

Віталій Щербо народився в Мінську в 1972 році. На Олімпіаді-1992 у Барселоні він виграв шість золотих медалей. Після закінчення спортивної кар'єри з 1996 року Щербо живе в США.

Нагадаємо, в квітні німецький журнал Der Spiegel повідомив, що відомий футболіст Криштіану Роналду в 2009 році зґвалтував 20-річну американку, після чого уклав з нею угоду і заплатив $375 тис., щоб вона не висувала обвинувачень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram