>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

У жіночому тенісі змінився лідер

Кароліна Плішкова з понеділка змістить Анжелік Кербер.

У жіночому тенісі змінився лідер
Каролина Плишкова
Фото: EPA/UPG

Чешка Кароліна Плішкова із 17 липня вперше в кар'єрі очолить рейтинг Жіночої тенісної асоціації (WTA).

Плішкова хоча й програла в другому колі Вімблдону, проте прорвалася на вершину світової класифікації завдяки осічкам німкені Анжелік Кербер і румунки Сімони Халеп.

Діюча перша ракетка світу Кербер у четвертому раунді Вімблдону поступилася іспанці Гарбіньї Мугурусі, а Халеп програла британці Йоханні Конте у чвертьфіналі. Якби Сімона виграла цей матч, саме вона очолила б рейтинг.

З понеділка Плішкова офіційно стане 23-ю першою ракеткою світу в історії WTA. Чешка на 185 очок випереджає Халеп, яка в найближчі місяці і буде її головною переслідувачкою.

Плішкова стане восьмою діючою тенісисткою, яка принаймні тиждень пробула на вершині рейтингу WTA. Аналогічне досягнення є в послужному списку сестер Вільямс, Марії Шарапової, Олени Янкович, Каролін Возняцькі, Вікторії Азаренко і Анжелік Кербер.

Кароліна Плішкова за кар'єру виграла 9 титулів серії WTA і одного разу дісталася до фіналу на турнірі серії Великого шолома, але поступилася у вирішальному матчі US Open 2016 Анжелік Кербер. Цього сезону чешка виграла три титули (Брісбен, Доха і Істборн). Вона здобула 35 перемог за 10 поразок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram