>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Динамо" втратило основне джерело обігових коштів

З 15 червня ПриватБанк перестав кредитувати клуб.

"Динамо" втратило основне джерело обігових коштів
Фото: EPA/UPG

ФК "Динамо" втратив доступ до кредитних траншів у ПриватБанку, які були основним джерелом його фінансування.

Про це йдеться в заяві клубу.

2009 року "Динамо" відкрило поновлювану кредитну лінію в ПриватБанку, яка протягом наступних років була одним з головних джерел обігових коштів, необхідних для забезпечення життєдіяльності клубу.

"Динамо" наполягає, що завжди акуратно обслуговувало ці кредити.

Після націоналізації ПриватБанку почалися проблеми.

13 грудня 2016 року Нацбанк визнав ТОВ ФК "Динамо Київ" пов'язаною з ПриватБанком особою і через чотири робочі дні, 20 грудня, заблокував рахунки і припинив надання чергових кредитних траншів і обслуговування поточних рахунків.

Тоді ПриватБанк пішов назустріч, у кредитний договір було внесено певні зміни, гроші знову почали видавати.

Але 15-16 червня надання кредитних траншів, які гарантуються депозитом, було зупинено повторно. Зроблено це на підставі листа НБУ від 14 червня №20-008/41973, підписаного заступником голови Нацбанку Катериною Рожковою.

Гроші необхідні на виплату зарплат гравцям і співробітникам клубу за травень, розрахунки з підрядниками, які ремонтують стадіон "Динамо", інші витрати.

Нагадаємо, що під час переговорів про націоналізацію ПриватБанку уряд погодився реструктуризувати кредити Коломойського і Боголюбова на 10 років із поквартальною виплатою відсотків. До 1 липня 2017 року колишні акціонери повинні довнести застави за цими кредитами.

В іншому разі, говорив міністр фінансів Олександр Данилюк, Коломойському і Боголюбову може загрожувати кримінальна відповідальність. Міністр вважає, що ПриватБанк було доведено до неплатоспроможності, а законодавство України передбачає дуже серйозну відповідальність за такі дії. Максимальна санкція статті 218-1 Кримінального кодексу - позбавлення волі на термін до 5 років.

12 червня стало відомо, що Коломойський подав проти Національного банку позов з вимогою розірвати договір поручительства, відповідачем у судовому розгляді виступає ПриватБанк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram