>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Померлий екс-голова РУСАДА хотів написати книгу про допінг у Росії

50-річний Микита Камаєв нібито помер від інфаркту.

Померлий екс-голова РУСАДА хотів написати книгу про допінг у Росії
Никита Камаев
Фото: sport-express.ru

Британська газета Sunday Times пише, що колишній виконавчий директор Російського антидопінгового агентства (РУСАДА) Микита Камаєв, який помер 14 лютого у віці 50 років, зв'язувався з одним з її журналістів і повідомив про намір написати книгу про допінг у російському спорті.

У листопаді 2015 року Камаєв вийшов на зв'язок із головним спортивним кореспондентом Sunday Times Девідом Волшем і заявив, що має в своєму розпорядженні чимало інформації про допінг у російському спорті, пише видання.

Камаєв займав посаду виконавчого директора РУСАДА з 2011 року. Він був серед керівників РУСАДА, які пішли у відставку в грудні 2015 року на тлі звинувачень у масовому застосуванні допінгу в російській легкій атлетиці.

Причиною смерті Микити Камаєва, якому було 50 років, став інфаркт, заявив колишній генеральний директор РУСАДА Раміл Хабрієв.

Восени 2015 року комісія Всесвітнього антидопінгового агентства (ВАДА) виявила систематичні порушення в російській легкій атлетиці, після чого Росію було на невизначений період відсторонено від змагань під егідою Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (ІААФ).

Це поставило під сумнів участь російських легкоатлетів в Олімпіаді 2016 року в Ріо-де-Жанейро.

Доповідь ВАДА базувалася на результатах власного розслідування, розпочатого після виходу на німецькому телебаченні фільму про масове застосування допінгу російськими легкоатлетами. Автори фільму звинуватили також Міжнародну асоціацію легкоатлетичних федерацій у приховуванні зловживань із боку Росії.

Раніше в лютому помер голова виконавчої ради РУСАДА і колишній голова організації В'ячеслав Синєв.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram