>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

AP: олімпійські запливи в Бразилії відбудуться у "стічних водах"

Під час літніх Олімпійських ігор у воді і на воді змагатимуться близько 1,4 тис. спортсменів

AP: олімпійські запливи в Бразилії відбудуться у "стічних водах"
Фото: твиттер МОК

На літніх Олімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро у 2016 році плавцям і гребцям доведеться змагатися у водах, які за рівнем забрудненості можна порівняти зі стічними.

Про це свідчать результати розслідування, проведеного Associated Press.

37 замірів зробили в озері Родрігу-ді-Фрейташ, затоці Гуанабара, на пляжі Копакабана, а також на популярному у туристів пляжі Іпанема. Жодне з цих місць не визнано безпечним для здоров'я плавців.

На підставі проведених каліфорнійськими вченими аналізів журналісти стверджують, що у воді міститься небезпечна для людини концентрація вірусів і бактерій, пов'язана з масштабним забрудненням водних об'єктів відходами життєдіяльності. AP підкреслює, що зміст хвороботворних мікроорганізмів у 1,7 млн разів перевищує "небезпечний" рівень, встановлений на пляжах Південної Каліфорнії.

"Фактично це неочищені стічні води", - прокоментував результати морський біолог Джон Гріффіт. У зразках води виявлено аденовіруси, ротавірус і фекальні кишкові палички типу колі у концентраціях, що перевищують навіть норми бразильського законодавства. Озеро Родрігу-ді-Фрейташ, яке влада країни спеціально очищала для Олімпіади, виявилося найбільш забрудненим водним об'єктом - від 14 млн аденовірусів на літр до 1,7 млрд.

Під час літніх Олімпійських ігор у воді і на воді змагатимуться близько 1,4 тис. спортсменів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram