>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Тарута оголосив про закриття ФК "Металург"

Дніпродзержинська "Сталь" може дебютувати у Прем'єр-лізі

Тарута оголосив про закриття ФК "Металург"
Лидер "Металлурга" Мораеш уже подписал контракт с "Динамо"
Фото: ФК "Металлург"

Донецький «Металург» закриють, а його місце у Прем'єр-лізі посяде дніпродзержинська «Сталь». Про це повідомив Сергій Тарута в інтерв'ю каналу «Футбол 1»:

«Є рішення про злиття двох клубів - «Металурга» і «Сталі». До початку чемпіонату цей процес органічно закінчиться, і команда під брендом «Сталі» виступатиме в УПЛ.

«Металург» сьогодні не може перебувати у Донецьку. Фінансування двох команд - непосильне завдання для акціонерів «Індустріального союзу Донбасу». Тому ухвален таке рішення. Буде одна команда - «Сталь».

Гравці «Металурга»? Є юридичні зобов'язання в рамках контрактів. Вони виконуватимуться. Цим процесом займається генеральний директор, займається Олег Мкртчан, він активніше цю тему курує. Ми дійдемо консенсусу з усіма гравцями. Я не в процесі, від ІСД я відійшов, акції заблоковані. Я розмовляв з гендиректором «Сталі» Максимом Завгороднім. Там є глядачі, тобто, для кого грати. Команда буде у Дніпродзержинську. Нав'язувати нову назву уболівальникам не будемо - вони чутливо до цього ставляться. Тому вирішили залишити назву «Сталь» та об'єднати зусилля».

Зазначимо, обидва клуби спонсуються корпорацією ІСД. Раніше Тарута був президентом донецького «Металурга».

Додамо, стадіон у Дніпродзержинську не відповідає нормам УПЛ, тому раніше повідомлялося, що команда може приймати своїх суперників у Дніпропетровську на «Метеорі».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram