>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Платіні не хоче бойкотувати ЧС у Росії

Мішель не підтримає Англію у боротьбі проти Блаттера

Платіні не хоче бойкотувати ЧС у Росії
Фото: EPA/UPG

УЄФА не бойкотуватиме ЧС-2018, який пройде у Росії. Президент організації Мішель Платіні не збирається підтримувати пропозиції футбольної влади Англії. Також глава союзу скептично ставиться до ідеї організації турніру між кращими збірними Європи та Південної Америки, запропонованої членом виконкому УЄФА з Данії Алланом Хансеном.

Однак Мішель може вчинити за прикладом члена ради директорів англійської Асоціації Девіда Гілла і вийти зі складу виконкому ФІФА.

Напередодні фіналу Ліги чемпіонів у Берліні виконком УЄФА збереться, щоб обговорити подальші дії після переобрання на п'ятий термін президента ФІФА Зеппа Блаттера.

Зазначимо, у разі бойкоту Європа ризикує втратити одне з 13 місць у фінальному турнірі чемпіонату світу у 2022 році.

Напомним, на прошлой неделе на конгрессе ФИФА в Цюрихе Блаттер в пятый раз стал президентом организации. В первом туре Зепп набрал 133 голоса, а его единственный соперник Али бин Аль-Хусейн – 73 голоса. Во втором туре победителю было достаточно набрать простое большинство голосов, но Аль-Хусейн отказался от продолжения борьбы. Накануне голосования по обвинению в коррупции были арестованы руководители ФИФА. Также представители Европы и Северной Америки «в открытую» поддержали принца Али. Однако Блаттер выиграл выборы благодаря поддержке Африки, Азии и Южной Америки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram