>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Гравці "Дніпра": це була казка

"Севілья" у фіналі виявилася сильнішою

Гравці "Дніпра": це була казка
Фото: EPA/UPG

Європейська казка «Дніпра» в середу добігла кінця. Дніпропетровці, показавши зуби, все ж поступилися трофеєм сильнішій «Севільї». Після поразки у фіналі капітан «Дніпра» Руслан Ротань в ефірі каналу 2+2 зазначив, що іспанці перемогли заслужено:

«Якщо глобально брати, то всі дуже засмучені. Звичайно, хотілося в такому матчі перемогти. Природно, хлопці провели хороший турнір, вони максималісти, вони не хотіли сьогодні програвати. Але є переможці, є переможені, потрібно із цим змиритися і віддати належне нашим хлопцям, тренерам.

Це була казка, вражень море. Думаю, ми подарували фанатам чимало задоволення. Потрібно привітати «Севілью» з перемогою, вони заслужили її, молодці.

Суперечки із суддею? Ви ж розумієте, що це емоції, це гра, ніхто не хотів програвати. Це тільки емоції, нічого більше».

Голкіпер «Дніпра» Денис Бойко так прокоментував фінальний матч:

«Емоції потрібно тримати при собі, як би не було. Так, програли, прикро. У нас був шанс, була можливість виграти трофей, але зараз є так, як є. Будемо рухатися далі і наступного сезону доводити, що не просто так вийшли у фінал Ліги Європи.

Ми допустили помилки, які призвели до пропущених голів. Я не списував би все на якесь безталання. Були помилки, за які ми поплатилися і через які пропустили три м'ячі - і цим все сказано.

Звичайно, важко перебувати у фіналі і програти. Програвати взагалі завжди важко, адже всі ми люди. Але нічого, у нас дуже сильні хлопці і хороша команда. Ми переживемо цю поразку і будемо рухатися далі до своїх цілей».

Артем Федецький зі свого боку відзначив підтримку вболівальників:

«Дуже хотілося виграти, але чогось нам не вистачило. Звичайно, прикро, але треба підняти голову, адже в цьому розіграші Ліги Європи ми зробили величезний крок уперед.

Думаю, що за рівного рахунку забий би ми м'яч - перемога була б нашою. Але забила «Севілья» - і перемогла вона. Так, для глядачів був гарний фінал, вони побачили багато голів.

Дуже приємно, що глядачі спочатку скандували «Дніпро!», а потім «Україна!». Відчувалася підтримка всієї України, уболівальників з усіх міст, чи то Запоріжжя, чи Київ, Львів - усі вони нас підтримували. Звичайно, хотілося подарувати їм свято, привезти трофей в Україну, але десь трохи не вистачило. Прикро, на душі зараз трохи не те... Такий шанс може бути єдиним у кар'єрі, а хлопці всі є максималістами. Я мріяв перемогти в Кубку України, а тут був шанс виграти європейський. Але ми мали казку...»

Євген Коноплянка зазначив, що його у фіналі опікали 2-3 суперники:

«Я думаю, Ви здогадуєтеся, які емоції я зараз відчуваю. Я не тренер, щоб судити, чого нам не вистачило в цьому матчі. Мене опікали 2-3 гравці, але я до цього звик. Хотілося б, щоб у матчі із «Севільєю» мені вдалося більше, тому що ми програли. Але в глибині душі я гордий за свою команду і свою країну».

Євген Селезньов (володар Кубка УЄФА у складі «Шахтаря»), який у фіналі зіграв із травмою, після поразки не зміг стримати сліз.

«Думаю, не я один сьогодні відчуваю в душі спустошення. Пройти такий важкий шлях до фінального матчу і програти його - це невимовне спустошення. Немов нічого й не було. Напевно, «Севілья» більше заслужила цю перемогу, якщо вона виграла, але в мене залишилося якесь відчуття недомовленості. Мабуть, тільки з часом емоції вщухнуть. А поки що всі попередні наші матчі в турнірі тьмяніють. Потрібна була жирна крапка у кінці», - цитує нападника сайт УЄФА.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram