>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Луческу: пенальті бачили всі, крім арбітра

Стан газону на "Арені Львів" не дозволив "гірникам" розбігтися

Луческу: пенальті бачили всі, крім арбітра
Фото: EPA/UPG

У вівторок «Шахтар» достроково вийшов у плей-оф ЛЧ – БАТЕ, програвши черговий матч, уже не міг наздогнати донеччан. Попри це, «гірники» не зуміли підкріпити вихід у наступний раунд перемогою над «Атлетіком». У малоцікавій грі «гірники» мінімально поступилися баскам. Після матчу наставник «Шахтаря» Мірча Луческу поскаржився на рефері, пісок на полі і розслабленість своїх підопічних:

«Переміг «Атлетік», вітаю їх із цим. Напевно, ми були трохи розслабленими, після того як дізналися результат гри в Білорусі. Відчувалися амбіції й мотивація «Атлетіка». Вони виконали великий обсяг роботи, добре пресингували впродовж усієї гри, що змусило нас використати довгі передачі. Суперники швидко переходили з атаки в оборону і, напевно, також використовували якість газону, який сьогодні був не в кращому стані.

Занадто багато піску було на полі, це заважало нашим швидкісним і технічним гравцям демонструвати всі свої здібності. Плюс «Атлетік» скористався нашою помилкою під час стандарту. П'ятов залишився на лінії воріт, замість того щоб вийти на 6 метрів. Якби він це зробив, то суперникові, напевно, довелося б виконувати подачу на 16 метрів. А так була передача безпосередньо до воріт, а це дуже небезпечно. Ракицький грав із Сан-Хосе, але проґавив його. Тобто більшою мірою це наші помилки, ніж заслуга «Атлетіка».

Ми мали хороші моменти, але в завершальній фазі, на жаль, виявилися не такі удачливі. Мали хороший шанс і Тейшейра, і Дуглас...

І, звичайно, не зрозуміло, чому суддя не призначив чистого пенальті наприкінці гри. 11-метровий бачив увесь стадіон, і футболісти обох команд бачили. Але не бачила, на жаль, головна людина, яка була на полі, - суддя. Не бачив пенальті і помічник - не зрозуміло, навіщо він узагалі там потрібен? Я відразу був проти того, щоб працювали п'ять арбітрів. Відповідальність передається від центрального судді тим, хто судить за воротами. А вони не завжди приймають правильні рішення. Усі три гравці, які були на картках і могли пропустити наступний матч, отримали попередження. І, на жаль, не братимуть участі в останньому матчі з «Порту».

За десять років моєї роботи тут, окрім матчів з АПОЕЛом, «Брагою», БАТЕ, в Лізі чемпіонів не призначали пенальті у ворота наших суперників. Ні з «Манчестером Юнайтед», ні з «Боруссією», ні з багатьма іншими. Не задоволений сьогоднішнім результатом. Але вітаю з тим, що ми все ж вийшли з групи. Будемо сподіватися на хорошу підготовку, щоб навесні вдало зіграти в плей-оф. І вітаю наших суперників із цією перемогою».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram