>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Виконком ФФУ повернув "Золотий матч"

Функціонери підтримали ініціативу клубів

Виконком ФФУ повернув "Золотий матч"
Фото: www.ffu.org.ua

Виконком ФФУ затвердив повернення в регламент Прем'єр-ліги "Золотого матчу", а також перенесення перших матчів чвертьфіналу Кубка країни на березень 2015 го року. А ось 10-й тур чемпіонату зіграють у грудні, повідомляє Matchday.

Про такі підсумки засідання виконкому розповів перший віце-президент ФФУ Анатолій Попов:

"Це питання широко обговорювалося у ЗМІ. Було багато інсинуацій. Але що найстрашніше - не бракувало дезінформації. Це питання виникло через те, що клуби не дуже серйозно поставилися до регламенту турніру в питанні "Золотого матчу". Ця норма була в регламенті останні 10 років, але, не знаю чому, її видалили. Повторюся, це рішення клубів. Але це вже історія. Ліга провела опитування і з'ясувала, що більшість клубів хочуть повернути "Золотий матч". Як ми вже не раз говорили, якщо такі рішення ухвалюють клуби, то, як правило, виконком Федерації йде їм назустріч. "Золотий матч", якщо буде така необхідність, відбудеться. І його проведуть у разі необхідності після фіналу Кубка країни.

Перенесення 10-го туру - це форс-мажор. Думки клубів були різними: одні пропонували перенести на весну тур чемпіонату, другі - матч 1/4 фіналу Кубка на березень. Більшістю голосів ухвалено рішення перенести кубкові матчі, а поєдинки 10-го туру зіграти цього року. Виконком підтримав клуби в цьому питанні".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram