>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Федерер зіпсував тріумф Джоковичу - знявся з фіналу на Підсумковому

Швейцарець ще перед півфіналом "потягнув" спину

Федерер зіпсував тріумф Джоковичу - знявся з фіналу на Підсумковому
Фото: EPA/UPG

Роджер Федерер (2-й у світі) не захотів ставати легкою здобиччю Новака Джоковича у фіналі Підсумкового чемпіонату.

Федерер напередодні провів виснажливий матч зі співвітчизником Стеном Ваврінкою. До того ж Великий у півфіналі травмував спину.

Оскільки на Підсумковому швейцарець перемагав шість разів, а Кубок Девіса, фінал якого відбудеться через тиждень, не вигравав ніколи, немає нічого дивного, що він вирішив поберегти себе.

При цьому Федерер спеціально вийшов до глядачів, щоб особисто пояснити своє рішення: "Я пошкодив спину під час півфінального матчу проти Стена Ваврінки. Дуже розчарований тим, що не зможу сьогодні зіграти. Сподіваюся, незабаром мені стане краще. Увесь рік готувався до цього турніру, тож точно не хотів завершувати його так. Учора і сьогодні вранці перепробував все що тільки можна - знеболювальні препарати, масаж та інше. Але нічого не допомогло.

Мені дуже хотілося вийти на корт, але я не готовий змагатися на такому рівні. У моєму віці не можна так ризикувати своїм здоров'ям. Вирішив спеціально вийти на корт і попросити у вас вибачення. Відчуваю, що необхідно особисто сказати вам усе це".

Так Джокович учетверте за кар'єру і втретє поспіль (повторив досягнення Лендла в сезонах 1985-87) стає тріумфатором Підсумкового чемпіонату. І хоча цього року його тріумф дещо неповноцінний, але заледве чи менш заслужений.

Серб збільшив відрив від Федерера в рейтингу ATP до 1800 очок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram