>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Зеніт-Арена" коштуватиме інвестору 934 млн євро, - УЄФА

Більше витратили лише під час знесення і будівництва "Вемблі"

"Зеніт-Арена" коштуватиме інвестору 934 млн євро, - УЄФА
Фото: sport-xl.net

Загальний обсяг інвестицій у споруджуваний стадіон "Зеніту" в Санкт-Петербурзі становить 934 мільйони євро. Таку цифру подають інспектори УЄФА.

УЄФА сьогодні опублікував оцінковий звіт за заявками на проведення матчів Євро-2020, підготовлений після аналізу всіх досьє від національних асоціацій. Євро-2020 відбудеться в 13 містах по всій Європі.

Нагадаємо, будівництво стадіону в Санкт-Петербурзі давно стало притчею во язицех. Нову арену почали будувати для футбольного клубу "Зеніт" у 2007 році. Потім у зв'язку з заявкою на чемпіонат світу з футболу 2018 року, вже після початку будівництва арени, проект відправляли на доопрацювання, щоб споруда повністю відповідала вимогам ФІФА з місткості та безпеки. Терміни відкриття стадіону неодноразово переносили, востаннє влада Петербурга стверджувала, що арену збудують до 2014-2015 років.

Таким чином, стадіон "Зеніту" став другою за вартістю футбольною ареною в світі. Дорожче коштували тільки знесення і спорудження нового "Вемблі" ($1,5 млрд). Паризький "Стад де Франс" коштував $974 млн, лондонський "Емірейтс" - $770 млн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram