>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Спортивну базу "Шахтаря" знищено при обстрілі

Другого обстрілу комплекс "не пережив"

У ніч з 29 на 30 серпня внаслідок обстрілу серйозно постраждала СТБ "Кірша". Прямим влученням двох снарядів зруйновано верхній поверх головного корпусу, саме того, де проживав і займався основний склад "Шахтаря". Повністю знищено зону відпочинку і тренажерний зал.

Виникла велика пожежа. Всю ніч на СТБ "Кірша" працювали пожежники. Вогонь вдалося локалізувати, але на окремих ділянках будівля все ще горить, її намагаються загасити. Значної шкоди завдано житловим і підсобним приміщенням бази.

Ніхто зі співробітників не постраждав.

Фото: Facebook Сергія Палкіна

Фото: Facebook Сергія Палкіна

Фото: Facebook Сергія Палкіна

Фото: Facebook Сергія Палкіна

Це вже другий обстріл спортивного комплексу. 28 серпня на територію бази залетіли 4 снаряди - постраждали тільки спортивні поля.

Теперішню тренувальну базу було відкрито Рінатом Ахметовим в 1999 році на місці старої бази клубу, побудованої в 1953 році. Пізніше для "Шахтаря-2" і "Шахтаря-3" було побудовано ще одну тренувальну базу, яка розташовувалася поряд з корпусом головної бази. Цей комплекс згодом став єдиною спортивно-тренувальною базою, яка працює і тепер. Спортивний комплекс повністю укомплектований новітнім спортивним та медичним обладнанням. Також на базі розташовано штучно створені зимовий сад і ставок площею 11,7 га. Ця база вважається одним з найкращих спортивних комплексів у світі. Під час Євро-2012 на базі "гірників" жила збірна Франції.

Зауважимо, база "Шахтаря" розташована за містом (в напрямку Курахового).

Нагадаємо, раніше під обстріл потрапив стадіон "Донбас Арена".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram