>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Україна збільшила відрив від Голландії в рейтингу УЄФА

Нідерланди втратили три команди у відборі, ми - тільки дві

Україна збільшила відрив від Голландії в рейтингу УЄФА

У четвер в Європі пройшли матчі останнього кваліфікаційного раунду. У вересні вже починається "велика гра" в Лізі чемпіонів і Лізі Європи. Україна у "відборі" втратила двох представників: "Чорноморець" безсило поступився "Спліту", а "Зоря" героїчно билася з міцним "Фейєнордом". Як підсумок, на груповій стадії євротурнірів Україну представлятимуть чотири клуби: "Шахтар" - в Лізі чемпіонів, "Динамо", "Металіст" та "Дніпро" - в Лізі Європи.

За підсумками кваліфікації Україні вдалося зберегти 8 місце в таблиці коефіцієнтів УЄФА. Нагадаємо, за підсумками саме цих цифр формується європейська заявка країни.

Україна в цих матчах заробила 2 бали. Найбільший вилов, 0,66 бала, принесла "Зоря", яка провела у "відборі" 6 матчів (3 перемоги, 2 нічиї та 1 поразка).

Нагадаємо, у кваліфікаційних раундах перемога оцінюється в 1 бал, нічия - у 0,5 бала.

Додамо, що "Шахтар", безпосередньо потрапивши в групу ЛЧ, приніс Україні 4 бонусних очка, які трансформувалися у 0,66 бала.

Також варто відзначити прогрес Росії, яка обійшла Францію в боротьбі за 6 місце. Це місце дає право в сезоні 2016/17 заявити в Лігу чемпіонів три команди.

Фото: xsport.ua

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram