>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Президент РФС: Україна відмовилася обговорювати з нами майбутнє кримського футболу

Легіонери не мають права грати у другому російському дивізіоні

Президент РФС: Україна відмовилася обговорювати з нами майбутнє кримського футболу
Фото: n1.by

Президент РФС Микола Толстих заявив, що представники ФФУ відмовилися проводити робочі зустрічі стосовно долі кримських футбольних клубів:

"З моменту проведення конференції РФС (7 червня), яка відклала питання про прийняття двох нових федерацій до складу РФС, ми зробили велику роботу. Ми донесли нашу позицію до ФІФА та УЄФА. За їх рекомендаціями ми пропонували організувати три робочі зустрічі з представниками Федерації футболу України (ФФУ). Дві дати були визначені у червні, а остання зустріч мала відбутися 18 липня. Причому на прохання ФФУ вона повинна була проходити в чотирибічному форматі: ФФУ, РФС, ФІФА та УЄФА. Однак в останній момент ФФУ відмовилася від участі у цій зустрічі.

Для кримських клубів буде встановлено перехідний період під час проходження низки процедур допуску до ПФЛ. Наприклад, сертифікація стадіонів. Футболісти, які грають у цих клубах, повинні бути росіянами, згідно з правилами ПФЛ. Також всі футбольні клуби повинні представити відповідні документи, що підтверджують їх фінансові гарантії".

Нагадаємо, у четвер РФС прийняв до своїх лав три кримські клуби, які гратимуть у другому російському дивізіоні. Цікаво, що росіяни "прописали" кримчан на "материку" (у Ростові і Краснодарі). На думку російських футбольних функціонерів, цей фінт дозволить РФС та клубам уникнути санкцій з боку ФІФА.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram