>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Палкін: гендиректор "Динамо" готовий був проголосувати за наш варіант чемпіонату, але втрутився Ігор Суркіс

У клубів є ще 10 днів для переговорів

Палкін: гендиректор "Динамо" готовий був проголосувати за наш варіант чемпіонату, але втрутився Ігор Суркіс
Сергей Палкин
Фото: dynamo.kiev.ua

Минулого тижня 8 клубів УПЛ (з 14) проголосували за зміну формату чемпіонату України, запропоновану донецьким "Шахтарем".

Зокрема, за рішенням більшості клубів чемпіонат УПЛ має розігруватися в два етапи. Після "класичного" двоколового турніру, лігу розділять на групи: перші чотири команди розіграють "золоті" медалі, команди з п'ятого місця по дев'яте проведуть свій мікротурнір, нарешті, останні 6 колектив проведуть свій двохколовий турнір. Проти такого формату чемпіонату виступили "Динамо" і "Дніпро". Сьогодні Виконком ФФУ прийняв рішення дати клубам ще 10 днів для вирішення всіх питань щодо наступного сезону. 22 червня, на наступному засіданні Виконкому, в цьому питанні мають поставити крапку.

Гендиректор "Шахтаря" Сергій Палкін не розуміє, чому запропонований донеччанами варіант не влаштовує "Динамо":

"Хочу подивитися, що зараз пропонуватимуть. У нас було 10 днів, коли клуби розглядали варіанти і приймали рішення. І тоді жодних питань ніхто не ставив. А потім раптом, в останній день, федерація проти. Ігор Суркіс каже, що формат якийсь не такий. До цього я особисто розмовляв з генеральним директором "Динамо" і він заявив, що клуб голосуватиме за варіант "Шахтаря". Повторюся, запропонований нами варіант найоптимальніший з точки зору трансляцій, рейтингу, кількості ігор і сьогоднішній ситуації в футболі.

Зараз деякі клуби намагаються прикрити свої інтереси, оскільки є побоювання, що у них щось не вийде, якщо грати в новому форматі. Ми переслідуємо одну мету - щоб ріс інтерес до чемпіонату і відвідуваність матчів".

Зазначимо, що чемпіонат має стартувати 26 липня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram