>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Безславні невдахи": Росія і ще п'ять команд, які даремно прилетіли до Бразилії

Від цих збірних ми чекали більшого

У четвер завершився груповий турнір ЧС. 16 збірних вже попрощалися з мундіалем. Виліт низки команд не здивував. У Ірану, Камеруну, Гондурасу, Японії, Кореї шансів на вихід в плей-оф спочатку було небагато шансів. Однак є збірні, чий виступ в Бразилію можна назвати "повним провалом".

1.Збірна Іспанії. Чемпіон світу 2010 року прилетів до Бразилії в ранзі одного з фаворитів. Але час великої "Фурії" минув. Касільяс, Алонсо, Хаві і Вілья вже не тягнуть. Однак Вісенте Дель Боске наполегливо вірив в "стару гвардію" і помилився. Лебедину пісню чемпіони сфальшували - 1:5 від Голландії та 0:2 від Чилі.

Фото: EPA/UPG

2. Збірна Англії. Рой Ходжсон напередодні мундіалю налаштував себе досить оптимістично. У його розпорядженні виявився досить непоганий колектив, в якому ветеранів (Джеррард, Руні, Лемпард, Джонсон, Ягелка) підпирала честолюбна молодь (Барклі, Уілкшір, Стерлінг, Уелбек, Лалана). Низка гарячих британських голів навіть проголосили цю команду найсильнішою за останні 10 років. Але в Бразилії виявилося, що досвідчені виконавці вже не тягнуть, а молодь "злякалася". У підсумку Англія, програвши два матчі Італії та Уругваю, грюкнути дверима (чи то пак Коста-Рикою) наостанок не змогла. Про честь нинішні зірки знають із чуток. 1 очко - настільки мало "леви" ще на ЧС не набирали.

Фото: EPA/UPG

3. Збірна Італії. "Скуадрра Адзурра" летіла до Бразилії в ранзі прихованого фаворита, який навряд чи здатний перемогти, але в четвірку втиснутися здатний. Але зігравши на належному рівні стартовий матч проти Англії, Італія потрапила в ступор. У програних матчах проти Коста-Рики та Уругваю Чезаре Пранделлі крутив своїми вихованцями, як хотів (під час матчів команда тричі змінювала тактичні побудови), але потрібного результату так і не отримала. Тактика тактикою, але функціонально команда виявилася не готова.

Для Буффона це був останній мундіаль. Як, втім, і для Чезаре Пранделлі
Фото: EPA/UPG
Для Буффона це був останній мундіаль. Як, втім, і для Чезаре Пранделлі

4.Збірна Росії. Від Фабіо Капелло чекали в Москві дива, а натомість отримали дірку від бублика. В одній із найслабших груп росіяни виглядали жалюгідно й тьмяно. Методика дона Фабіо очевидно застаріла. Муштра на тренуваннях і залізна дисципліна на полі успіху вже принести не може. До того ж дав збій, здавалося, найнадійніший гвинтик у механізмі Капелло - Ігор Акінфєєв. Кращий воротар Росії двома грубими помилками поставив хрест на перспективах команди.

Фото: EPA/UPG

5.Збірна Португалії. Кріштіану Роналду на весь сезон не вистачило. Португалець занадто багато сил витратив на перемогу в Лізі чемпіонів, не залишивши нічого на "потім". А без свого лідера "Бордові" зіграти не змогли. Не привчені вони - від "роналдузалежності" вилікуватися не так просто. Німеччина, розгромивши Португалію в першому турі, вказала Роналду на його місце на цьому мундіалі.

Фото: EPA/UPG

6.Збірна Кот-д`Івуару. Напередодні ЧС здалося, що "слонам", нарешті, посміхнулась удача. Замість традиційної "групи смерті" (на двох попередніх ЧС Дрогба і Ко потрапляли в моторошні квартети) івуарійцам трапилася цілком прохідна група: Колумбія без Фалькао, невибаглива Греція і квола Японія. З останніми Дрогба і Ко розібралися, а от далі команда забуксувала. У вирішальному матчі проти Греції Туре, Зокора, Боні і Дрогба грали без вогника, нагадуючи не несамовитих африканців, а механічних ляльок. Таким не місце на мундіалі!

Фото: EPA/UPG

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram