>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Сьогодні на ЧС-2014 у боротьбу вступає Іспанія

Голландці мають намір поквитатися за поразку чотирирічної давнини

Сьогодні на бразильському ЧС пройдуть три матчі. О 19:00 (за київським часом) на поле "Арени дас Дунас" (Натал) вийдуть збірні Мексики та Камеруну. Для мексиканців це буде 50-й матч у фінальних частинах ЧС. "Ацтеки" у цих матчах здобули 12 перемог (13 нічиїх, 24 поразки). Зауважимо, що Мексика на п'яти останніх мундіалях добиралася до 1/8 фіналів. Серія була б ще більш вражаючою, якби "Ацтеки" не пропустили ЧС-1990: у 1986-му році мексиканці добралися аж до чвертьфіналу.

Камерун в свою чергу у фіналах мундіалів провів 20 матчів: 4 перемоги і 9 поразок.

Між собою збірні зустрічалися лише раз: у 1993-му році в США перемогли мексиканці. У рейтингу ФІФА Мексика розташувалася на 19 рядку, а Камерун займає лише 50-ту позицію. Букмекери в цій парі віддають перевагу Мексиці: 2,2 проти 3,5. Нічия оцінюється в 3.

Зазначимо, що матч пройде в Наталі. "Арена дас Дунас" вважається однією з найбільш фешенебельних в країні. Архітектори в арену примудрилися вписати не тільки величезний торговий центр, готель, а й... штучне озеро. А от інтернет будівельники провести забули.

Фото: EPA/UPG

О 22:00 відбудеться центральний матч усього першого туру ЧС. У Сальвадорі на "Фонте Нова" (до реконструкції арена вміщала 110 тисяч, зараз тільки 65!) Зустрінуться збірні Іспанії та Голландії. Нагадаємо, на мундіалі 2010 "Червона Фурія" у фіналі переграла "Помаранчевих". Єдиний м'яч у грі в овертаймі забив Андрес Іньєста. У складі Іспанії про ту битву пам'ятають 16 виконавців - Вісенте дель Боске до Бразилії повіз "ветеранів". А ось в голландському таборі героїв чотирирічної давності практично немає - Луї ван Гал провів справжню кадрову революцію, ввівши до складу молодь (Індії, Янмаат, Блінд, Фер, де Гузман). Однак лідери у "помаранчевих" залишилися колишніми - Роббен, Снейдер і ван Персі. Всього ж суперники провели між собою 9 матчів (по 4 перемоги і нічия).

Цікаво, що ФІФА змусила Іспанію грати в запасній білій формі. Голландцям також доведеться поміняти звичні помаранчеві майки на сині.

Букмекери віддають мінімальну перевагу Іспанії: 2,5 проти 3,3. Нічия оцінюється в 2,9.

"Помаранчева армія" уже оккупувала Сальвадор
Фото: EPA/UPG
"Помаранчева армія" уже оккупувала Сальвадор

Завершить програму ігрового дня ще один матч групи В. У Куябі на поле вийдуть збірні Чилі та Австралії. Цей матч розпочнеться о 01:00. Австралійці в своїй історії у південноамериканців ще не вигравали, отримавши у п'яти матчах 4 поразки. Єдина нічия була зафіксована в рамках матчу ЧС-1974 - 0:0.

Фаворитом матчу вважається Чилі, в складі якого виділяються Алексіс Санчес ("Барса") і Артуро Відаль ("Ювентус"). У австралійців зараз кадровий голод. Грек Анге Постекоглу взяв до Бразилії досить молоду команду, яка рясніє гравцями з місцевої ліги (Спіранович, Мілліган, Франджич, Троізі, Відошич). Головною ж зіркою є 35-річний Тім Кахілл, який захищає зараз кольори "Нью-Йорка".

Букмекери не сумніваються, що Чилі обіграє таку збірну: 1,6 проти 4,5. Нічия - 3,8.

У Куябі в першу чергу думають про безпеку
Фото: EPA/UPG
У Куябі в першу чергу думають про безпеку

Обслуговувати ці матчі будуть колумбієць Вільмар Рольдан (Мексика - Камерун), італієць Нікола Ріццолі (Іспанія - Голландія) і івуарієць Нуманді Ду (Чилі - Австралія).

Нагадаємо, всі матчі ЧС можна побачити на каналах "Перший", "Україна", "Футбол 1" і "Футбол 2".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram