>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Росіянин з "Донбасу" отримає український паспорт

Бєлухін може допомогти збірній на ЧС у Південній Кореї

Росіянин з "Донбасу" отримає український паспорт
Фото: hcdonbass.com

Російський нападник "Донбасу" Євген Бєлухін отримав українське громадянство і тепер зможе виступати за національну збірну нашої країни.

Нагадаємо, Національна федерація хокею відправила клопотання до комісії при Президентові України з питань громадянства. У вівторок комісія, розглянувши особисту справу хокеїста, винесла позитивний вердикт. Після оформлення всіх документів очікується опублікування відповідного Указу Президента України, який буде означати, що рішення комісії набуло чинності.

Бєлухін - уродженець російського Сарова, виступав за нижегородське "Торпедо", новокузнецький "Металург", тольяттінську "Ладу". За "Донбас" 30-річний нападник виступає з 2011 року. У минулому сезоні КХЛ Євген провів 40 ігор (11 в плей-офф), у яких набрав 9 очок. Всього в КХЛ нападник провів 149 ігор, в яких набрав 42 очки (15 +27).

Зараз збірна України проводить збір в Донецьку перед відльотом до Південної Кореї, де відбудеться чемпіонат світу в першому дивізіоні. Не виключено, що Бєлухін зможе дебютувати за Україну на цьому турнірі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram