>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Збірну Росії очолить "Мужик"

Чи зможе Знарок знайти спільну мову з заокеанськими зірками?

Збірну Росії очолить "Мужик"
Фото: "Спорт-Экспресс"

Новим наставником збірної Росії стане Олег Знарок. У п'ятницю на спеціальній прес-конференції в "Лужниках" він буде офіційно представлений на новій посаді.

Пост головного тренера збірної звільнився 1 березня, коли закінчився контракт Зінетули Білялетдінова. 5 березня виконком ФХР не продовжив контракт з Білялетдіновим, визнавши результат збірної Росії на Олімпійських іграх незадовільним. Нагадаємо, під керівництвом Білялетдінова збірна Росії зайняла п'яте місце на домашніх Олімпійських іграх в Сочі, програвши у чвертьфіналі Фінляндії (1:3). Також фахівцеві пригадали фіаско на ЧС-2013 - Росію в ¼ фіналу розгромила збірна США 3:8.

Олег Знарок очолює "Динамо" з 2010 року і вже двічі привів команду до перемоги в Кубку Гагаріна. Раніше 51-річний фахівець працював у ХК МВС і в 2010 році дійшов з "міліціонерами" до фіналу Кубка Гагаріна. Також Знарок був головним тренером збірної Латвії. Кращим результатом команди на чемпіонатах світу стало сьоме місце в 2009 році.

Відзначимо, що Знарок є прихильником силового північноамериканського хокею. Його команди грають жорстко, часом переходячи на відверту грубість. Сам Знарок також веде себе досить агресивно.За інформацією російських ЗМІ, тренер регулярно використовує ненормативну лексику під час розмови з командою. У перервах невдалих матчів Знарок може і врізати своєму підопічному.

Також, журналісти повідомляють, що Олег після одного з матчів КХЛ вдарив чеського тренера Ржигу. З представниками ЗМІ Знарок теж не дуже люб'язно поводиться. Не дивно, що фани команд-суперників "Динамо" нарекли Знарока "Хамом". А ось динамівські ультрас називають тренера "Мужиком".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram