>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Українські клуби вилетіли з Ліги Європи

У четвер чотири наші команди не змогли здобути жодної перемоги

Українські клуби вилетіли з Ліги Європи
Фото: коллаж LB.ua

Усі українські команди покинули Лігу Європи. Каменем спотикання для них стала 1/16 фіналу. Першим припинив боротьбу донецький «Шахта», який програв на «Донбас Арені» чеській «Вікторії».

Київське «Динамо» на «Местальї» дива не створило. Підопічні Блохіна провели черговий невиразний матч. Лише у другому таймі кияни змогли створити кілька моментів біля воріт суперника (Велозу, Вукоєвич), але для перемоги цього не вистачило. Нагадаємо, в першому матчі «Динамо» програло 0:2.

А ось «Дніпро» має право нарікати на відсутність фату і суддівський фактор. Українська команда провела класний матч, але... На 47-й хвилині «Дніпро» забив свій фірмовий м'яч: Ротань навісив зі штрафного, а Зозуля головою пробив Ллоріса. Таким чином, «шпорам» тепер треба було забивати три м'ячі. Лондонці, на жаль, із цим завданням впоралися. Героєм зустрічі став Еммі Адебайор. Тоголезець спершу заробив штрафний, який у гол конвертував Еріксен. Потім нападник відзначився самостійно, двічі покаравши захисників «Дніпра» за неуважність. На 62-й хвилині (за рахунку 1:1) рефері вигнав з поля Зозулю. Роман трохи поштовхався з Вертонгеном: у підсумку бельгієць гримнувся на газон, а рефері, який не стежив за конфліктом, вигнав українця. Наприкінці матчу «Дніпро» мало кілька хороших моментів забити рятівний гол, але Ллоріс був чудовим. Французький голкіпер упорався з трьома найскладнішими ударами Коноплянки і нейтралізував два випади Селезньова. Жаль... За грою «Дніпро» такої поразки не заслуговував.

«Чорноморець» у Франції практично на рівних боровся з «Ліоном». Але наприкінці гри дався взнаки високий клас «ткачів», які зуміли забити один м'яч. Ляказетт на швидкості втік від трьох «моряків» і переграв Безотосного. Нагадаємо, в Одесі зафіксували нічию - 0:0.

«Валенсія» - «Динамо» - 0:0

«Тоттенхем» - «Дніпро» - 3:1

Голи: Еріксен, 56, Адебайор, 65, 69 - Зозуля, 47

Видалення: Зозуля, 62

«Ліон» - «Чорноморець» - 1:0

Гол: Ляказетт, 79.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram