>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Українські олімпійці через перегляд курсу гривні зароблять більше

Раніше кожен долар оцінювали у 8,5 грн

Українські олімпійці через перегляд курсу гривні зароблять більше
Фото: kerch.fm

Українські олімпійці ще нічого не виграли на Олімпіаді в Сочі, але потенційно розбагатіли. Все через те, що Нацбанк в четвер підвищив офіційний курс долара США майже на 71 копійку - до 8,708 грн/дол.

Раніше в.о. прем'єр-міністра Сергій Арбузов сказав, що за "золото" Ігор спортсмени отримають "понад мільйон гривень", за "срібло" - 680 тис.грн, за "бронзу" - 470 тис.грн. Дві останні цифри доводять, що Арбузов рахував за курсом 8,5 грн за долар. Адже розцінки за медалі Ігор встановлені на такому рівні: золота медаль - $125 тис., срібна - $80 тис., бронзова - $55 тис.

Поки не відомо, чи буде уряд у своїх зобов'язаннях й надалі використовувати ринковий курс, але тепер виплати в будь-якому разі не будуть меншими, ніж за розрахунком 8,708 грн. за долар.

А це означає, що український власник золотої медалі Сочі заробить не менше 1,088 млн грн. "Срібло" подорожчало до 696,6 тис грн., а "бронза" - майже до 479 тис. грн.

Не вистачає, як і раніше, лише дрібниці - виграти медалі Олімпіади. Про те, хто з українців найближче до мети, читайте в матеріалі "Іншого шляху ми не маємо - гвинтівку в руках ми тримаємо".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram